Sjamanistische Drum Circle

shamanic drum circle sjamanen indianen

Een Sjamanistische drum circle of een “native American drum Circle” is iets totaal anders anders dan een begeleidde (facilitated) Drumcircle-Happening van Arthur Hull zoals ik begeleid.
In een native American (Indianen) Drumcircle zitten mannen rond één (of meerdere) drums en slaan samen met een stok op dezelfde trommel(s), spelen hetzelfde ritme en zingen.
Soms worden er ratels gebruikt, en het samen trommelen is vooral gericht op het spirituele in plaats van muzikale aspecten.
Voor Native Americans (Indianen) is de drum het belangrijkste instrument.

Sjamanistische drummen is over het algemeen eenvoudig en repetitief, en wordt vaak beschouwd als een vorm van gebed of methode om in trance te raken. Tijdens een sjamanistische trance of sjamanistische reis maakt de sjamaan gebruik van de constante beat van de drum als een “levenslijn” om de weg terug te vinden naar de wereld van het gewone bewustzijn. Merk op dat in deze culturen, de term “Drum Circle” zeker niet gebruikt wordt, eerder ‘drum-ceremonie “of” ceremonieel drummen “.
Je zou het ook spiritueel drummen kunnen noemen

Soms wordt door een sjamaan ook een zogenaamde “frame-drum” gebruikt.

Volle Maan

In Europa, Amerika en ook in Nederland zijn er ook drumcircles bij volle maan rond een kampvuur met voornamelijk frame drums. Deze trommel cirkels zijn gebaseerd op de sjamanistiese drumcircle. Ook deze hebben dus niets te maken met de begeleidde (facilitated) Drumcircle-Happenings die Beenhakkers Slagwerk geeft.

Externe links sjamanistische drum circle:

website met Native American Indian Drums

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *