Tafel Trommelen – Desk Drumming Desktop – Table Drumming -Pencil Drumming

Op tafel trommelen of op je buro, gewoon met je handen of eventueel met een pen. Geen instrument nodig! Verbaas je vrienden, collega’s, of studiegenoten met jouw verrassende ritmische kunsten.

Leer op tafel Trommelen

Wil jij ook Tafel-trommelen / Desk-drumming / Pencil-drumming leren? En op een eenvoudige, begrijpbare manier?
Dan kun je later eenvoudige oefeningen en video’s zien (niet op deze pagina, maar in de nieuwsbrief) waarop ik het langzaam voor doe, zodat ook jij de 7 lekkerste ritmes op je tafel, buro of schoolbank kunt spelen.
Je hebt geen instrument nodig, alleen een beetje oefenen.
Hier wordt de basis van pencil-drumming uitgelegd op Wikihow.

tafel drummen - table drumming


Je kunt met je handen trommelen op je buro, op de tafel, de keukentafel, of op een stoel . Eigenlijk kun je met je handen overal op trommelen, ook op een koffer, op je stuur, op een dashboard, of gewoon op je bovenbenen als je zit.
Op een tafel of buro kun je ook trommelen met een 1 of 2 pennen. Een kopje, een bord, een glas of een boek kunnen dan voor extra geluidsmogelijkheden zoals bij een drumstel zorgen (zie de video’s hieronder).

Videos over virtuoos Tafeltrommelen – Tabledrumming – Desktop Drumming


Kijk hieronder hoe een geoefende drummers het begrip Tafel Trommelen invullen.


Als voorbeeld hier een YouTube afspeellijst met video’s van enkele virtuoze tafel-drummers. Do not try this at home :-).

Pen-drummen /Pencil-drumming

Je kunt ook met pennen in je hand tafeldrummen. Dat is ook eigenlijk alleen weer wat voor gevorderden, omdat het goed vasthouden van pennen voor drummen meer oefening vraagt. Ook kun je veel meer soorten geluiden en bewegingen kunt maken, waardoor de ritmes vanzelf ingewikkelder worden.


Behoorlijk cool desk drumming / pencil drumming zie je in de video hieronder.

Voorbeeldvideo Desk Drumming

……..of reageer onder dit artikel.


Vingerdrummen – Fingerdrumming

Bij vingerdrummen (fingerdrumming) komt wat meer oefening, techniek en vingervlugheid kijken dan Tafel Trommelen. Je gebruikt namelijk niet alleen maar hand-bewegingen, maar combineert dat met ook vinger-bewegingen (zoals de naam al doet vermoeden :-)
Niet echt voor beginners dus. In de video hieronder wordt vinger-drummen gedemonstreerd op een Cajon, een special drum-kist die veel meer volume geeft dan een tafel.

Trouwens niet iedereen is ervan gediend om jou op tafel te horen drummen. Dit artikel beweert zelfs dat mensen zelfs een hekel aan je kunnen gaan krijgen als je het te vaak en te pas en te onpas doet :-).

Reactie, Opmerking of Vraag:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Shares
Tweet
Share
Pin2
Share