Ukelele Energizer – Workshop/Happening Ukulele

Een Energizer-Happening Ukelele draait vooral over lol hebben met muziek, spontaniteit en expressie. We combineren super-eenvoudig ukelele-spelen met uitbundig stemgebruik (stembevrijding) en eventueel bodypercussion tot een waar klein muziek-spektakeltje.

Het gaat totaal niet om goed de ukelele leren te spelen. Het draait vooral om plezier hebben met elkaar op een muzikale manier, niet om de muzikale prestaties of om perfectie. Lachen en plezier verzekerd!

de Energizer/Happening Ukelele

Voor een Ukelele Energizer/Happening is geen muzikale voorkennis nodig. Iedereen kan gewoon meedoen. Alles wordt stap voor stap uitgelegd. Eigen inbreng is altijd welkom.

In een korte Energizer Ukulele (of ukelele of oekelele)  ga je meteen aan de slag met deze vrolijke 4 snarige mini-gitaar. We houden het super-eenvoudig. De ukeleles zijn speciaal zó gestemd dat er minimale kennis voor nodig is om ze te bespelen. Als snel kan iedereen er iets eenvoudigs op spelen.

Na een korte uitleg over het bespelen van de ukulele doen we wat eenvoudige oefeningen ermee. We doen ook een klein stukje stembevrijding en mogelijk een klein stukje body-percussion. En we zingen er natuurlijk een eenvoudig liedje bij. Dit alles op een niveau zodat iedereen gemakkelijk mee kan doen. Uiteindelijk combineren we alle in een grote hilarisch jamsessie.  Hierin gaat het meer om spontane leuke ideeën en samenwerking, dan om muzikale prestaties. Succes verzekerd.

Voor wat voor Groepen?

Geschikt voor groepen tot ±15 deelnemers (grotere groepen in overleg).
Duur ± 30/45 minuten. Ukuleles worden meegebracht door Beenhakkers Slagwerk.
Geschikt voor alle leeftijden en soorten groepen, zowel zakelijk of privé, als instellingen en en andere groepen.

ukelele - happening - ukeleles

Mensen die heel veel moeite hebben met het bespelen van de ukelele of het geen handig instrument vinden kunnen altijd gewoon meedoen met body-percussion of stem.

Een langere workshop Ukulele van + 1 uur is in overleg mogelijk.

Over de Ukelele

De ukulele of ukelele is een vrolijk instrument, uit Hawaï,  waar je al snel een eenvoudig liedje op kan leren spelen.

Een Ukulele is een soort mini-gitaartje met 4 snaren. Het ziet er een beetje uit als speelgoed. Het is echter een echt instrument en erg leuk om eenvoudige liedjes op te spelen.
Zeer geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen, eigenlijk voor iedereen :-).