Voetbalstadion Zingen Energizer – Happening

Samen zingen zoals de supporters op een spontane, eenvoudige, onbezorgde en energieke manier. Eenvoudige voetballiedjes en yells uit een voetbalstadion die iedereen meteen fanatiek kan meezingen.

 • Eenheid, eensgezindheid, kameraadschap en saamhorigheid staan voorop.
 • Niet mooi of netjes zingen, maar vooral fanatiek, hard en gepassioneerd.
 • Goede stem, ervaring of techniek zijn niet nodig. Iedereen kan meteen meedoen.
 • Het gaat niet om de persoonlijke kwaliteiten, maar om het gezamenlijke volume.
 • Van een kortere Energizer van een half uur tot een langere Workshop-Happening van een uur of meer.

Ervaringsdeskundige Voetbalstadion

Als levenslange ervaringsdeskundige kan Hans Beenhakkers de sfeer, energie en beleving van het fanatiek Zingen van voetballiedjes in een Voetbalstadion door supporters perfect overbrengen op de deelnemers, en het ze zelf laten beleven op een luchtige en humoristische manier.

Vanaf 10 jaar ben ik mijn hele jeugd 2-wekelijks naar voetbalstadions gegaan, vooral naar de club uit mijn geboorteplaats Breda, NAC. Mijn hele familie kwam uit de voetbalwereld en waren voetbal supporters, Kees Rijvers is een oom van mij en mijn vader Jos Beenhakkers heeft in het Nederlands elftal gespeeld.
Het is mij een genoegen om deze fantastische beleving van fanatiek voetbalstadion zingen met jullie te delen

Samen ongeremd en vrijuit Zingen

 • Ongecompliceerd Groeps-Zingen zoals voetbal supporters in een voetbalstadion voor iedereen.
 • Korte Warming-up voor Stem en Lijf.
 • Eenvoudige Samenzang.
 • Leren Volume te maken met jouw Stem.
 • In groepjes elkaar uitdagen en opzwepen.
 • “Oerkreten” zoeken en oefenen
 • Springen en Zingen
voetbalsupporters voetbalstadion zingen fanatiek voetballiedjes

De beleving van supporters in een voetbalstadion

Het is bij Voetbalstadion Zingen wel enigszins de bedoeling dat je enigszins bereid bent buiten de gebaande paden te gaan van “hoe het (en het zingen) eigenlijk hoort” :-).
Een fanatieke supporter in het voetbalstadion is niet genuanceerd, maar zit er met zijn volle emotie in, reageert instinctief en gooit alles er meteen uit met een kreet.

Er is niets mooiers dan met 15.000 mensen tegelijk “oehhhh…” eruit te gooien als een schot van jouw team net naast gaat.
Er zijn dit soort oerkreten voor allerlei situaties, bijvoorbeeld:

 • Uitzinnige Vreugde, als er in de blessuretijd het winnende doelpunt gescoord wordt.
 • Bijna een doelpunt (Oeh…..)
 • Jammerklachten, als het niet wil lukken.
 • Boosheid en Verontwaardiging, bijvoorbeeld over een verkeerde beslissing van de scheidsrechter, speler of trainer.
 • Wanhoop, als het steeds maar niet wil lukken

Deze verschillende emoties en belevingen zullen we dan ook in de Energizer op gaan zoeken en oefenen, om er vertrouwd mee te worden.

De energizer / workshop is natuurlijk bedoeld voor mensen die normaal niet of zelden in een voetbalstadion komen, en niet voor diehard voetbal-supporters :-).
Juist als je dit niet kent is het extra leuk!

Liedjes Voetbalstadion Zingen

Behalve speciale voetballiedjes worden ook “gewone nummers” door supporters in voetbalstadia gezongen. Soms met de originele tekst, soms een beetje aangepast aan de club / situatie, soms met een heel andere tekst.
Zie de voorbeelden op de Youtube-filmpjes hieronder :-)

Delilah van Tom Jones wordt hieronder gezongen door Stoke City Fans, met de normale tekst. Bij de FA cup finale in het Wembley Stadion in London in 2011.

Noord-Ierland fans zingen hieronder Sweet Caroline van Neil Diamond bij een wedstrijd van het nationale Ierse voetbalteam bij het Europees kampioenschap 2016 in Lyon, Frankrijk.

De 80-er jaren hit “I just can’t get enough” van Depeche Mode wordt hieronder gezongen door Celtic Fans. De tekst is hier een klein beetje aangepast:
“When I see you Celtic, I go out my head.
I just can’t get enough, I just can’t get enough”

De Schotse traditional “Loch Lomond“, of “The Bonny banks o’ Loch Lomond” wordt hieronder gezongen door fans van Schotland voor een wedstrijd van het nationale Schotse voetbalteam.

Blue moon, een oude jazz-standard, 20 minuten lang gezongen door de échte Manchester City Fans na de laatste wedstrijd in hun oude stadion Maine Road. (toen ze hun ziel nog niet aan een sjeik verkocht hadden waarnaq de oude, fanatieke supporters plaats moesten maken voor een disneyland-beleving :-) )

Blue moon, You saw me standing alone, Without a dream in my heart, Without a love of my own.

Engelse, Italiaanse, Franse en Duitse supporters zingen hieronder in een concours van Puma voor het beste voetballied genaamd “Hardchorus European Song Contest”. Ze zingen normale popliedjes op een voetbalstadion manier, waardoor het voetballiedjes worden.

De liedjes die gezongen worden in The full Puma Hardchorus uropean Song Contest video zijn:

 • 1e Engelse lied heet “Truly, Madly, Deeply”(I wanna stand with you on a mountain), en en wordt gezongen door het Australische pop-duo Savage Garden.
 • 2e Italiaanse lied heet “Ti Amo” uit het jaar 2000 en wordt gezongen door Umberto Tozzi .
 • 3e Engelse lied heet “That sounds good to me” (You bring the sunshine, I’ll bring the good times) en wordt gezongen door Josh (Engelse inzending Eurovisie songfestival 2010).
 • 4e Franse nummer heet “Allez, Ola, Ole” en wordt gezongen door Jessy Matador (Franse inzending Eurovisie songfestival 2010). Dit was tevens het officiële nummer van het Franse Nationale voetbalteam bij de World Cup 2010 in Zuid-Afrika.
 • 5e Duitse nummer heet “Ein bisschen Frieden” en wordt gezongen door Nicole (Duitse inzending Eurovisie songfestival 1982)

Ontstaan uit Stembevrijding

Voetbalstadion zingen, het op eenvoudig maar enthousiaste wijze zingen van voetballiedjes, is ontstaan vanuit de opleiding tot Stembevrijder die Hans heeft gevolgd, en is een korte eenvoudige manier van Stembevrijding.
Een uitgebreidere workshop van Stembevrijding kan met een StemHappening.