Vrijheid Hippies 60-70er jaren Hippie

De “Hippie-code” in 1967 in “the Summer of Love” was:
“Do your own thing, wherever you have to do it and whenever you want. Drop out. Leave society as you have known it. Leave it utterly. Blow the mind of every straight person you can reach. Turn them on, if not to drugs, then to beauty, love, honesty, fun.”

Nederlandse vertaling:
“Doe je eigen ding, waar en wanneer je het ook maar wilt. Stap eruit! Verlaat de maatschappij zoals je die gekend hebt. Laat die volledig achter je. Blaas de verbeelding op van iedere “normale” persoon die je kan bereiken. Maak ze warm, indien niet voor geestverruimende middelen, dan wel voor schoonheid, liefde, eerlijkheid, plezier. ”

vrijeid-hippies

Vrijheid Hippies – hippie’s

Dat is ook een hele mooie omschrijving van vrijheid: richt je op schoonheid, liefde, eerlijkheid, plezier,  zonder van tevoren te bedenken wat het resultaat hiervan zal zijn (laat het effect / resultaat van wat je doet open, geen verwachtingen).

Het moge duidelijk zijn dat de hippies in de jaren 60 geloofden dat geestverruimende middelen een weg naar vrijheid bevatten. Ondertussen is gebleken dat deze middelen echter ook gebruikt kunnen worden om te vluchten voor de werkelijkheid, en dan verslavend kunnen worden.

Toch bevatten de jaren 60 mooie dingen, die ook jouw leven kunnen veranderen. Vrijheid is je richten op schoonheid, liefde, eerlijkheid, plezier,  zonder van tevoren te bedenken wat het resultaat hiervan zal zijn. Voor mij is dat “mens-zijn” :-).

meer Vrijheid

Lees hier verder over vrijheid.