Energizer BodyPercussie (ook Online) – Workshop BodyPercussion

Bij een workshop of energizer Bodypercussion heeft iedere deelnemer uit jouw groep zijn eigen instrument zelf al bij zich, namelijk zijn eigen lichaam…. Het lichaam is als het ware jouw eigen percussie-instrument, jouw eigen drumstel.

En het mooie is: de Energizer Bodypercussion is ook Online mogelijk vanuit eigen huis/kantoor/werkplek, want je hebt 0 materiaal nodig namelijk :-).

Bodypercussie Fun-Energizer

 • Een laagdrempelige combinatie van Body-percussion, eenvoudige bewegingen en stem.
 • Niets extra’s nodig, alleen jezelf en je lichaam en stem.
 • Iedereen kan meedoen, muzikale en/of ritmische kennis niet belangrijk.
 • Samen iets maken met elkaar.
 • Veel lol, onderling plezier en fun.
 • Leuk Resultaat.

Wat doet Body Percussion?

Een Workshop of Energizer Bodypercussion verbindt mensen, brengt plezier en gemeenschappelijkheid, en activeert hoofd en lichaam. Daardoor is een Workshop Bodypercussie een verrijking voor alle soorten bedrijfsevenementen, Kick-offs, vergaderingen, openingen, conferenties, bedrijfsuitjes en privéfeesten.

Bodypercussie brengt alle soorten groepen namelijk in een gemeenschappelijk Ritme, Groove en Flow, ongeacht de groepsgrootte. Dit geldt zowel voor een korte energizer, een complete workshop of een heel dagdeel.

bodypercussie, body percussion, body drum, lichaam, handen

En in ieders lichaam zit bovendien al een heleboel Ritme: ademhalingsritme, hartslagritme, dag en nacht ritme, etc. Body Percussion ís Lichaamspercussie !
En ondanks de schijnbare eenvoud heeft de ervaring geleerd dat succes verzekerd is bij bodypercussie.

Energizers en Workshops BodyPercussion

 • Een actieve en creatieve opening, onderbreking of afsluiting van jouw bijeenkomst.
 • Geen instrumenten of hulpmiddelen nodig. Daardoor is er geen opbouwtijd en kunnen jullie gewoon meteen aan de slag. Dus is het ook heel snel inzetbaar
 • Doordachte opbouw: begint op een zeer eenvoudig niveau, zodat iedereen meteen kan meedoen.
 • Er zijn eenvoudigere en iets moeilijkere onderdelen. Daardoor kan iedereen meedoen op zijn/haar eigen niveau.
 • Percussie op je eigen lichaam is ontzettend leuk om te doen, en anderen te zien doen.
 • Body Percussion is tegelijk een kleine workout voor het lichaam, een perfecte afwisseling met de rest van de dag stilzitten, discussiëren, vergaderen of luisteren.
 • Na afloop van de Workshop Bodypercussie is de groep energiek, enthousiast en verbonden.
 • Een kortere Energizer Bodypercussion kan van 10 tot ±30 minuten duren.
 • Een langere Workshop Bodypercussie kan vanaf 40 tot ±60 minuten.
 • Een Dagdeel Body Percussion is in overleg mogelijk.

Opwekkend, Verfrissend, Herstellend

Het bewegen en concentratie op het ritme maakt het hoofd weer even helemaal leeg en ontspannen. Daarnaast stimuleert kloppen op het lichaam bij Bodypercussion het immuunsysteem en laat de energie weer vrij door het lichaam stromen.
Body percussie stimuleer het lichaam tot lichaamsbewustzijn (of bodybewustzijn), in plaats van dat je alleen met je hoofd bezig bent.

Humor en Plezier met een Energizer of Workshop Bodypercussie

Een energizer of korte workshop bodypercussie kan op zich al heel vrolijk en onderhoudend zijn. In deze energizer zit (net zoals de andere energizers overigens) veel humor en plezier. Wil je nog iets meer hilariteit inbrengen, dan kan dat door huishoudhandschoenen en werkhandschoenen te gebruiken, uit het programma ClappyHappy. Door de kleurige handschoenen wordt het dan echt een hele hilarische en uitgelaten energizer.

Energizers en Workshops Bodypercussion voor alle soorten groepen

Beenhakkers Slagwerk geeft Energizers bodypercussion of bodypercussie voor alle soorten groepen, van klein tot groot.
Na een korte humoristische warming-up voor lichaam en stem oefenen we allereerst enkele verschillende manieren om het eigen lichaam te “bekloppen”. Na een aantal oefeningen gaat de groep “aan de slag” om onder begeleiding van Hans Beenhakkers een aantal eenvoudige ritmes te spelen op het eigen lichaam.

clappyhappy, huishoudhandschoenen, bodypercussion

BodyPercussion geluiden

De belangrijkste geluiden bij een workshop bodypercussion zijn klappen in je handen, stampen op de grond, op de benen kletsen en met je vingers knippen.
Hieronder zie je bodypercussion, bodypercussie of Lichaamspercussie in een notendop op een plaatje.

bodypercussion - bodypercussie - lichaamspercussie - body percussion

In je handen klappen is natuurlijk ook al een eenvoudige vorm van Bodypercussion, met alleen maar 1 geluid. Bij Bodypercussion gebruik je een combinatie van verschillende slagen / geluiden op of met het lichaam. Daarmee kun je een ritme met verschillende klanken te maken. Je kunt ook je stem gebruiken om ritmische geluiden mee te maken.

Door ritmes te combineren kan de groep na een half uurtje samen al een leuk stukje muziek spelen.


De trainingsdag was erg geslaagd en jouw Energizer BodyPercussion heeft daar zeker aan bij gedragen!

Enable-U, digitale integratie specialist

Workshop Bodypercussion in het Onderwijs

In alle vormen en soorten onderwijs kan Beenhakkers Slagwerk een workshop BodyPercussie komen geven.

Een workshop Bodypercussie wordt veelvuldig gebruikt in het muziekonderwijs en theater-oefeningen. Dit komt door de toegankelijkheid. Het menselijk lichaam is een  origineel muziekinstrument. Het is zelfs het enige instrument dat iedereen vanzelf bezit. Door het lichaam op deze manier te gebruiken krijgen de deelnemers een heel directe, lijfelijke ervaring. Daardoor kunnen ze muzikale onderdelen zoals de beat, ritme, en maat ‘aan den lijve’ ervaren. Dit helpt weer bij het eigen maken van ritmische vaardigheden. Verder verbetert het ook je ritmegevoel.
Ook bepaalde benaderingen van muziek onderwijs maken om deze reden veel gebruik van het bodypercussion. Voorbeelden hiervan zijn Orff, Kodály en Bapne.

Workshop BodyPercussion voor Koren

Voor koren kan bodypercussie een mooie aanvulling voor het zingen zijn. Bovendien vergroot het het ritmegevoel van de zangers.

Meer informatie over Bodypercussie

Lees voor meer achtergrondinformatie verder bij Geschiedenis, Achtergronden en Vormen van Body Percussion

Bewaren