Workshop uitgelegd

Het woord workshop wordt nu tegenwoordig vaak gebruikt voor een afgebakende activiteit onder leiding van iemand die daar gespecialiseerd in is. Het is natuurlijk van oorsprong een Engels woord, de letterlijke Nederlands vertaling is werkplaats, een plaats waar gewerkt wordt (in tegenstelling tot alleen maar toehoren)

workshop

Wikipedia zegt over het woord workshop onder andere het volgende:
Een activiteit van een of meer dagen, waarbij de deelnemers kennis meekrijgen over het onderwerp van de workshop. In tegenstelling tot bij traditionele vormen van onderwijs speelt actieve deelname een grote rol.

Het is onderwijs waarbij theorie- en praktijkonderwijs tegelijkertijd plaatsvinden.  Van de deelnemers wordt verwacht dat zij de vertelde theorie meteen actief toepassen tijdens de workshop.

Anders dan bij een lezing of een college, waarbij mensen passief toeluisteren, is er in een workshop vaak de mogelijkheid tot oefenen en verbeteren van vaardigheden, waarbij de workshopleider aanwezig is om bij te sturen en eventueel verdere informatie te geven.

Workshop oorsprong

Het woord werkplaats (de letterlijke vertaling van het woord workshop) zelf wordt oorspronkelijk meestal gebruikt voor een plek waar ambachtelijk wordt gewerkt.

Wikipedia in het Engels:
a workshop may be a room or building which provides both the area and tools (or machinery) that may be required for the manufacture or repair of manufactured goods. Workshops were the only places of production until the advent of industrialisation and the development of larger factories.

Externe links:
Wikipedia
over het woord workshop
Wikipedia in het Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.