Ouderen Drum-happening / Drumcircle-workshop

Trommelen in een Drumhappening / Drumcircle-workshop is uitstekend geschikt voor alle soorten oudere mensen. Het programma wordt aangepast aan wat er mogelijk is voor de deelnemers en eventuele beperkingen.

Oudere mensen (of zoals vroeger gezegd werd: bejaarden ) houden van muziek, en kunnen op oudere leeftijd vaak nog heel goed liedjes zingen en trommelen. Het gezamenlijk zingen van een (oud) liedje dat iedereen kent en eenvoudig meetrommelen of mee-slaan is voor deelnemers vaak al een unieke positieve ervaring. Er komt als vanzelf “leven  in de brouwerij” en iedereen doet enthousiast op zijn eigen manier mee.
Hierdoor  ontstaat op eenvoudige wijze als vanzelf een sterk groepsgevoel, en een gevoel van “erbij-horen”. Dit laatste is bij ouder worden of ernstige ziektes voor bewoners vaak erg belangrijk.
“Ouderen Drum-happening / Drumcircle-workshop” verder lezen

Hogeschool Leiden

artikel “Wij hebben de mensen letterlijk opgetrommeld”
Artikel over de fusie & opening van de Hogeschool Leiden, April 2001,met een workshop percussie van Beenhakkers Slagwerk, en een foto in het Leidsch Dagblad “Hogeschool Leiden” verder lezen