Zouden drums moeten worden verkocht in apotheken?

Zouden drums moeten worden verkocht in apotheken?
Met deze hilarische titel schrijft Christine Stevens een artikel op haar website Upbeat Drumcircles. Ze stelt dat trommels en trommelen (of drums en drummen) bijdragen aan de gezondheid en het immuun-systeem verbeteren.

percussion-drums

korte stukje vertaalde tekst over “drums in apotheken”:

De trommel speelt een unieke en belangrijke rol in het toelaten van mensen om de voordelen voor de gezondheid van recreatief musiceren ervaren. Er is een reden waarom het trommelen een oud instrument van gemeenschaps- gezondheid is geweest in culturen uit Afrika , Egypte , Brazilië, Cuba en Zuid-Amerika. In al deze culturen (en vroeger ook in Europa) speelt de trommel en ritme een belangrijke rol in de spirituele praktijk, ceremonie en rituelen. Hieronder een aantal belangrijke aspecten van groeps-drummen, die zowel persoonlijke en gemeenschappelijke gezondheid bevorderen

Drummen is toegankelijk – de trommel is een gebruiksvriendelijk instrument dat iedereen kan spelen .
Drummen is onmiddellijk – het biedt een unieke leercurve , met snelle resultaten .
Drummen creëert een gemeenschappelijke basis voor de meest onervaren speler en deskundige tegelijk , jong en oud , gehandicapten en niet-gehandicapten .
Drummen stimuleert zelfexpressie – het is een medium van non – verbale creativiteit.
Drummen stimuleert communicatie – tussen culturen , leeftijden en handicaps .
Drummen vermindert spanningen, zowel onderling als persoonlijk – het unieke esthetisch genot van trommelen creëert een basis voor fysieke en emotionele ontlading .
Drummen is een sociaal elixer – het brengt mensen bij elkaar in een geweldige ervaring vol met inspiratie en verbinding.

apothekenVitamine D – Vitamine Drum

Zelfs als we de trommel en zijn unieke bijdrage aan de culturele behoefte aan kwaliteit van leven en aansluiting begrijpen, moet het niet worden verward als een remedie. Het nemen van uw vitamines uit apotheken zal verkoudheid niet genezen. Zij zullen echter helpen het  immuun-systeem te versterken, en de gevoeligheid voor virussen te verminderen. Drummen is geen wondermiddel. Zelfs penicilline helpt niet bij ieder persoon. De trommel is niet als een pil die meteen werktHet is het proces van deelnemen dat de  verandering creëert.

Spelen met onze handen of met één stok maakt drummen meest toegankelijke muziekvormen. En toch, het cruciale element blijft de nadruk op plezier, zelfexpressie, ondersteuning en verbinding. Dit is veel belangrijker dan de vraag of mensen van blad muziek kunnen lezen, goed kunnen tellen of technische vaardigheden hebben. Ik heb bij muziektherapie juist veel mensen zonder enige kennis van specifieke ritmes of muziek wonderbaarlijke ritmes zien spelen.

Christine Stevens is een geregistreerd muziektherapeut en is directeur van Music Therapy en Wellness, een drum-programma van Remo, Inc

UpBeatDrumcircleszeg het maar……. wel of niet in apotheken? ;-)

Externe links:
Het orginele artikel van Christine Stevens in het Enges op haar website Upbeat Drumcircles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.